Op hoge leeftijd nog fit en vitaal door gezond bewegen

Oud worden willen we allemaal, maar dan wel zonder de spreekwoordelijke gebreken die met die ouderdom komen, toch? Het goede nieuws is dat je dat voor een groot deel zelf in de hand hebt. Natuurlijk gaan spierkracht, conditie en coördinatie met het ouder worden achteruit, maar door voldoende en vooral gezond te blijven bewegen kun je het spierverlies aanmerkelijk afremmen en je conditie op peil houden. Ook het beendergestel heeft baat bij bewegen, het gaat botontkalking tegen en houdt de gewrichten soepel. En last but not least, bewegen bevordert de aanmaak van gelukshormonen, waardoor je weer positiever in het leven staat, helemaal als je het samen met anderen doet. Valt het bewegen je, met het stijgen der jaren, zwaar en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Kom dan eens naar een van mijn beweeglessen voor ouderen vanaf 65 jaar of mijn sportlessen voor iedereen vanaf 50 jaar. Je krijgt gegarandeerd het plezier in bewegen terug!

Beweeglessen voor ouderen vanaf 65 jaar

Balans energie en leefstijl

Via het programma Beweeg U Fit van ’S-PORT, een initiatief van de gemeente Den Bosch, geef ik beweeglessen speciaal voor mensen van 65 jaar en ouder. Iedereen kan hieraan meedoen. Voor mensen met artrose, reuma en long- of hartaandoeningen is deze hulp bij het bewegen zelfs bijzonder aan te bevelen. Omdat gezond bewegen toch vooral een plezier moet zijn, oefenen we op muziek, gebruikmakend van diverse hulpmiddelen, zoals ballen, hoepels, ringen, stokken en pittenzakken. Met een grote variatie aan oefeningen pakken we alles aan wat met het ouder worden onvermijdelijk afneemt: soepele spieren en gewrichten, spierkracht, conditie, reactievermogen en coördinatie. Door al deze punten te verbeteren krijg je weer meer zelfvertrouwen en blijf je langer zelfstandig. Bovendien is het goed voor je sociale contacten, je ontmoet nieuwe mensen of komt oude bekenden weer tegen! Meer informatie over deze en andere activiteiten kun je vinden op www.s-port.nl.

Sportlessen voor ouderen vanaf 50 jaar

Mijn sport-en spellessen voor ouderen vanaf 50 jaar geef ik bij de vereniging Beweeg Je Fit in Den Bosch. Dit zijn gevarieerde lessen waaraan zowel beginnende als geoefende sporters mee kunnen doen om hun conditie, lenigheid, spierkracht en coördinatie op peil te houden of te verbeteren. De lessen beginnen met een warming up, waarna een kern met oefeningen uiteindelijk resulteert in een sport of spel, aangepast aan het niveau van de deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld zijn lijnbal, hockey, korfbal of dynamic tennis. Een leuk muziekje en diverse attributen bieden hulp bij het gezond bewegen tijdens de lessen. Na inspanning volgt ontspanning, je kunt na de les nog gerust een kopje koffie of thee drinken met je medesporters of bij een van de andere activiteiten kijken. Op www.beweegjefit.nl kun je hier meer over lezen en vind je tijden en kosten van deze lessen onder de naam “Sport en Bewegen”.

Sport- en beweeglessen van een ervaren docent

Het is al meer dan 20 jaar geleden dat ik begonnen ben met het geven van beweeg- en sportlessen aan ouderen en mensen met een chronische ziekte, zoals reuma en hartaandoeningen. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is met name voor deze doelgroepen om gezond te blijven bewegen. Daarbij staat bij mij voorop om mensen vooral ook het plezier in bewegen terug te geven, zodat de beweeglessen als een uitje worden gezien. Momenteel geef ik mijn beweeg- en sportlessen op lokaties in Den Bosch, die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit onder andere, maar niet uitsluitend, onderstaande plaatsen:

  • Drunen
  • Haarsteeg
  • Heusden
  • Kaatsheuvel
  • Loon op Zand
  • Nieuwkuijk
  • Rosmalen
  • Vlijmen
  • Waalwijk
  • Elshout

Neem gerust contact met mij op als je hulp wilt bij het bewegen of gewoon wilt weten hoe je gezond bewegen kunt inpassen in je leefstijl.

Lisanne