Verschil leefstijl- en vitaliteitscoach

Kiezen tussen een leefstijl- en een vitaliteitscoach, wat is het verschil?

Je zit niet lekker in je vel, hebt onbestemde gezondheidsklachten, mogelijk door overgewicht en je ziet eigenlijk in zijn algemeenheid het leven niet meer zo zitten. Je wilt daar wel verandering in brengen, maar weet niet hoe je dat aan moet pakken om het ook daadwerkelijk vol te houden. Je hebt het immers al zo vaak geprobeerd. Als je gaat zoeken op internet, zie je veel coaches voorbij komen, waaronder leefstijlcoaches en vitaliteitscoaches. Beiden lijken hetzelfde te doen, dus je vraagt je af welke van de twee je moet kiezen. Er is wel degelijk verschil tussen deze beide professionele hulpverleners. Ik leg je graag even uit wat een leefstijlcoach primair doet en waar de vitaliteitscoach net een stap verder gaat.

Wat je kunt verwachten van je leefstijlcoach

Een leefstijlcoach richt zich voornamelijk op het veranderen van je leefstijl. Dit bestaat uit het geven van advies over gezond eten, meer bewegen, beter slapen en stressmanagement. De leefstijlcoach helpt je bij het stellen van doelen en het ontwikkelen van een gericht actieplan om deze doelen daadwerkelijk te kunnen bereiken. Daarbij begeleidt, ondersteunt en motiveert de coach je om je doelen te bereiken en geeft je handvatten om je veranderde leefstijl ook daadwerkelijk vol te houden. Door met je in gesprek te gaan over jouw beweegredenen en zwakke punten maakt de leefstijlcoach je bewust van de valkuilen die je telkens op je weg vindt, zodat je deze in de toekomst gemakkelijker herkent en het hoofd kunt bieden, zodat je je nieuwe levensstijl ook echt vol kunt blijven houden.

Madeliefjes

De vitaliteitscoach, voor als je gezondheid niet het belangrijkste probleem is

Je hebt wel problemen met je gezondheid, maar hebt helemaal geen puf er iets aan te doen omdat het leven toch al weinig zin voor je heeft, dan komt de vitaliteitscoach in beeld. Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht, de energie om wat van je leven te maken, in je werk, je persoonlijk leven, je sociale contacten en je gezondheid. De vitaliteitscoach maakt je bewust van je eigen veerkracht en energie om uitdagingen op al deze terreinen het hoofd te bieden en het leven weer als zinvol en mooi te ervaren. Pas dan is het tijd om ook je patronen voor voeding, beweging en stress reductie te optimaliseren.

De holistische leefstijlcoach, coachen op leefstijl en vitaliteit

Een holistisch leefstijlcoach richt zich vanuit de holistische visie automatisch op zowel de lichamelijke, mentale en de sociale oorzaken van ontstane problemen en brengt deze met elkaar in verband. Als erkend holistisch leefstijlcoach bespreek ik met jou deze verbanden en maken we samen een duidelijk stappenplan dat leidt tot een oplossing en een duurzame verbetering van je levensstijl en daarmee je leven als geheel. Maak gerust eens een afspraak voor een gratis en volledig vrijblijvend gesprek. Daarin leg ik je uit wat je kunt verwachten en ook welke kosten hieraan verbonden zijn. Wil jij je leven weer in eigen hand krijgen, wacht dan niet langer, velen gingen je al voor, onder andere uit onderstaande plaatsen. Ook jou help ik graag op weg naar een zinvol en gelukkig leven!

 • Den Bosch
 • Drunen
 • Haarsteeg
 • Heusden
 • Kaatsheuvel
 • Loon op Zand
 • Nieuwkuijk
 • Rosmalen
 • Vlijmen
 • Waalwijk
 • Elshout
Lisanne